Nuna Rose

Drama Melayu Terkini, Biodata Artis

Wednesday, 5 May 2021

Sinopsis Drama Korea True Beauty 2020

  una       Wednesday, 5 May 2021
Sinopsis Drama Korea True Beauty. Drama ini adalah adalah siri televisyen Korea Selatan yang dibintangi oleh Moon Ga-young, Cha Eun-woo, Hwang In- youp, dan Park Yoo-na. Drama ini telah disiarkan di tvN dari 9 Disember 2020, hingga 4 Februari 2021, setiap hari Rabu dan Khamis jam 22:30 (KST).

Sinopsis Drama Korea True Beauty 2020


Sinopsis Drama Korea True Beauty Pelajar sekolah menengah berusia 18 tahun Lim Ju-kyung (Moon Ga-young), yang mempunyai kompleks rendah diri mengenai penampilannya, selalu didiskriminasi oleh keluarganya dan dibuli oleh rakan sebaya kerana dianggap jelek. 

Dia mula belajar menggunakan solek dengan menonton video tutorial solek di Internet. Ketika dia menguasai seni itu sebelum pindah ke sekolah barunya, penampilannya berubah menjadi transformatif ketika dia cepat terkenal dan rakan sebayanya memanggilnya "dewi". 

Walaupun popularitinya yang baru ditemukan, Ju-kyung masih menganggap dirinya jelek dan ketakutan terbesarnya ialah rakan-rakannya akan melihat wajahnya yang sebenar. 

Sayangnya ini menjadi kenyataan apabila rakan sekelasnya Lee Su-ho (Cha Eun-woo) yang tampan, terkenal, misterius, yang sebelumnya pernah dia temui dengan wajahnya yang telanjang beberapa kali, mengenalinya di luar solekannya. 

Su-ho sangat popular di kalangan pelajar perempuan di sekolah, tetapi


 dia benci menjadi pusat perhatian yang berterusan dan sering dipandang sepi dan dingin. Dia mempunyai ketakutannya sendiri, dan dia menyimpan rahsia gelap - kejadian tragis di masa lalu - yang telah menghantui dia sejak sekian lama. 

Dia dan bekas kawan baiknya Han Seo-jun (Hwang In-yeop) telah menjauhkan diri dari satu sama lain kerana kejadian ini, dan kesalahan Seo-jun yang dituduh pada Su-ho telah menyebabkan dia banyak bersalah. 

Ju-kyung dan rakan-rakannya yang terasing Su-ho dan Seo-jun segera menjalin hubungan yang tidak mungkin ketika mereka membongkar rahsia, berkongsi rasa sakit, tumbuh bersama dan mencari keselesaan antara satu sama lain.


logoblog

Thanks for reading Sinopsis Drama Korea True Beauty 2020

Previous
« Prev Post

No comments:

Post a Comment