Nuna Rose

Drama Melayu Terkini, Biodata Artis

Tuesday, 18 May 2021

Senarai Pelakon Law School (Kdrama 2021)

  Ubai Ismail       Tuesday, 18 May 2021

Senarai Pelakon Law School (Kdrama 2021). Sebuah drama berkaitan dengan sekolah undang-undang. Drama Law School ini telah mula ditayangkan pada bulan April 2021 yang lalu. Mesti ramai yang dah tengok. Kalau belum tengok, boleh lah tengok online nanti.

Mampukah mereka belajar di sekolah undang-undang itu. Dapatkah juga mereka menjadi pendakwa raya dan peguam yang di segani ramai?


Senarai Pelakon Law School (Kdrama 2021)
Senarai Pelakon Law School (Kdrama 2021)

Antara pelakon utama dalam cerita ni adalah Kim Myung-Min, Lee Jung-Eun, Ahn Nae-Sang, Gil Hae-Yeon dan Woo Hyeon.

Sinopsis Drama Law School (Kdrama 2021)

Seorang profesor di sekolah undang-undang berprestij dan pelajarnya terlibat dalam kes yang belum pernah terjadi sebelumnya.

Yang Jong-Hoon (Kim Myung-Min) adalah bekas pendakwa raya. Dia kini menjadi profesor di sekolah undang-undang yang berprestij. Dia seorang yang sangat straight forward. Setiap ucapannya pasti akan membuatkan ramai orang sakit hati.

Pelajar tidak menyukainya kerana ini, tetapi Yang Jong-Hoon tidak peduli apa pendapat pelajarnya tentangnya. Yang Jong-Hoon memfokuskan diri untuk memupuk tenaga kerja untuk bidang undang-undang, anggota yang akan dapat memberi sumbangan bermakna. Profesor Kim Eun-Sook (Lee Jung-Eun) adalah satu-satunya rakannya yang boleh dia bercakap secara terbuka.

Kang Sol hampir tidak masuk ke sekolah undang-undang. Dia berasal dari latar belakang keluarga yang miskin. 

Di sekolah, dia dikelilingi oleh pelajar yang pintar dan berasal dari latar belakang yang kaya. Dia merasa tidak selamat dan bahkan memalukan kerana latar belakangnya. Kang Sol perlahan-lahan belajar mengenai profesion undang-undang yang sebenarnya. 

Han Joon-Hwi berada di kedudukan teratas dalam kalangan pelajar sekolah undang-undang tahun satu. Dia adalah seorang pemuda yang menarik dengan sifat kepemimpinan, tetapi dia mempunyai rahsia.
logoblog

Thanks for reading Senarai Pelakon Law School (Kdrama 2021)

Previous
« Prev Post

No comments:

Post a Comment