Nuna Rose

Drama Melayu Terkini, Biodata Artis

Monday, 7 September 2020

Jom Kenali Syazwan Zulkifli @ "Helmi 7 Hari Mencintaiku"

  una       Monday, 7 September 2020
BIODATA ARTIS. Untuk segmen "Biodata Artis" hari ini akan share biodata penuh pelakon lelaki yang tengah popular dengan watak Helmi.

Sesiapa peminat drama 7 Hari Mencintaiku pastinya tahu akan siapakah gelaran Helmi ini , nama sebenarnya ada Syazwan Zulkifli.

BIODATA PENUH

NAMA :  Mohd Syazwan bin Zulkifly
TARIKH LAHIR : 20 May 1987
TEMPAT LAHIR : Kuala Lumpur, Malaysia
TAHUN AKTIF : 2011- KiniInfo Kepeng @ Syazwan Zulkili

- Beliau mula dikenali dengan watak Apek dalam drama Juvana
-Nama panggilan "Kepeng"
-Banyak melakonkan watak antagonis

MEDIA SOSIAL 

Instagram : Syazwan Zulkifly
Twitter : @Kpenq


ANTARA DRAMA-DRAMA LAKONAN BELIAU

Gemilang , Juvana ,Darjat , Bunga Merah Punya , Tanggang Ayu , Mana Hilangnya Juwita , Aku Isterinya , Menantu Bilal , Isteri - Isteri Ayah , Cinta Tanpa Henti , 7 Hari Mencintaiku , Rumah Siti Khadijah , Pujaan Hati Kanda , 7 Hari Mencintaiku 2 dan banyak lagi..

TELEFILEM LAKONAN BELIAU

Maafkan Aku , Di Bawah Satu Langit , Dendam Rindu , Cinta Hati Suri ,Bila Tiba Saatnya , Kebaya Mek Hwa , Lalang , Akil dan Juan , Pujaan Hati Kanda Raya , Hantu Don , Saka Zain Jusoh , Insan Terpilih dan banyak lagi.


Lakonan Syazwan Zulkifli sering kali mendapat pujian dari netizen oleh disebabkan lakonan beliau yang nampak bersahaja dan seakan-akan real.

Telefilem terbaru dari Syazwan Zulkifli adalah bersama pasangannya dalam drama 7 Hari Mencintaiku iaitu Lala . Telefilem itu bertajuk "Kala Malam" yang akan di siarkan di Astro Citra.

Good luck for your career Syazwan , dan terus terbang tinggi , harap lepas ini ada lagi watak utama serta watak yang baik macam Helmi untuk Kepeng.


logoblog

Thanks for reading Jom Kenali Syazwan Zulkifli @ "Helmi 7 Hari Mencintaiku"

Previous
« Prev Post

No comments:

Post a Comment